Hur man tar bra foton i naturligt ljus med sin iPhone

Oavsett hur man ser på det, är ljuset den enskilt viktigaste faktorn inom foto. Utan ljus skulle det inte finnas någon fotografering av något slag. Därför behöver vi träna våra ögon att vara ljusmedvetna om vi vill förbättra vår kompetens som fotografer. I den här guiden kommer du att upptäcka hur du använder naturligt ljus till dess fulla potential vid iPhone fotografering.

Visst är det möjligt att använda iPhonekamerans inbyggda blixt (eller någon av andra tillverkares blixtaggregat som t.ex. new Nova blixten), men i denna artikel koncentrerar vi oss på hur man använder naturligt ljus för att ljussätta våra iPhone-bilder

Det finns så många sätt att använda naturligt ljus kreativt och som ger dina bilder styrka och dramatik. Låt oss börja med att definiera ”naturligt ljus” som helt enkelt är vanligt solsken i alla former, t.ex. direkt, filtrerat, reflekterat etc. Detta är bara för att skilja naturligt ljus från bredare kategorier av ”tilllgängligt” ljus som även kan inkludera de konstgjorda ljuskällor som finns till hands när man tar bilder. Hit hör t.ex. stearinljus, lampor etc. Konstgjort ljus behandlas i en annan artikel så låt oss titta på sju olika sätt som du kan använda naturligt ljus på för att ta fantastiska iPhone-bilder oavsett vilket ljus du använder.

1. Arbeta med direkt solljus
2. Sök efter öppna skuggor för mjukare ljus
3. Gör det bästa av mulet väder
4. Använd ljuset från fönster för inomhusporträtt
5. Använd reflexskärm och fota under magiska timmen
6. Sammanfattningsvis

Fler liknande artiklar som är värda att läsa:

Fotolära:

Annons:Inlagt under Exponering - Färg, Fotolära.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *